Samen In De Regio

Samen In De Regio is een maatschappelijk betrokken netwerk van ondernemers, overheid, maatschappelijke organisaties en onderwijs. De partners binnen dit netwerk ondersteunen en helpen elkaar met gesloten beurzen. Gezamenlijk realiseren zij veel goeds in en voor de aangesloten gemeentes Bergen op Zoom en Steenbergen.

Win-win-win

Het platform is in 2011 opgericht: “We begonnen in Bergen op Zoom, als opvolger van De Beursvloer. Dat was een jaarlijkse bijeenkomst die zonder meer succesvol was, maar er was behoefte aan meer continuïteit gedurende het hele jaar. In juli 2012 sloot Steenbergen zich aan en inmiddels zijn er zo’n 135 partners, van ZZP’ers tot grote internationale bedrijven en organisaties als onderwijsinstellingen. Voor een vaste bijdrage per jaar, afgestemd op jouw bedrijf, ben je partner en hoor je bij dit bijzondere netwerk. Dat is niet alleen fijn omdat je dan zeker weet dat je MBO-bijdragen goed terecht komen, het is ook prettig om bij dit netwerk te horen en er zakelijk wat mee te kunnen. Bovendien zorgen wij als Samen in de Regio vanzelfsprekend voor de nodige exposure. Het levert participerende partijen dus ook zéker goodwill op", vertelt directeur Anita Karremans.

Veel mogelijk

Samen in de Regio organiseert evenementen om de deelnemers met elkaar kennis te laten maken. Er wordt aangehaakt bij landelijke initiatieven als NLdoet en Prokkelen en we organiseren meerdere events per jaar, waar organisaties elkaar ontmoeten om afspraken met elkaar te maken, zoals De Beursvloer, Werkbeurs, Vrijwilligersmarkt, Bedrijven voor Bedrijven en netwerkborrels. Bedrijven spreken hun financiële middelen niet aan maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor de gemeenschap te betekenen. De ontvangende partij wordt gevraagd een tegenprestatie te leveren, eveneens in natura.” Daarnaast zorgen wij er gedurende het hele jaar voor dat actuele zaken worden opgepakt, van een maatschappelijk stageplaats tot een sportclub die faciliteiten mist of een maatschappelijke teambuilding.

Sterk netwerk met meerwaarde

Door de concrete benadering van Samen in de Regio is een sterk netwerk ontstaan met een duidelijke meerwaarde. Zo’n uniek samenwerkingsverband kan natuurlijk alleen succesvol zijn wanneer er proactief regie gevoerd wordt. Die rol is weggelegd voor de stichting Samen in de Regio. Achter de schermen zijn er een bestuur en een Raad van advies actief en voor de schermen wordt de kar getrokken door directeur Anita Karremans.

Bron: KijkopBergenopZoom

Meer informatie

Partners