Nieuws

Gratis cursus Boekhouden voor ondernemers

Gepubliceerd op: 6 februari 2018

Wil je zelf aan de slag met je boekhouding? Met de gratis online Cursus Boekhouden van Informer leer je hoe je als ondernemer goed om kunt gaan met je administratie. Naast wat basistheorie is de cursus vooral gericht op de praktijk, zo leer je hoe je de dagelijkse of wekelijkse boekhouding bijhoudt.

Het doel van deze cursus is niet om ZZP’ers en MKB’ers op te leiden tot boekhouder of accountant. Daarentegen is na afloop voor veel ondernemers zelf online boekhouden wel een stuk dichterbij

Waarom gratis?

Veel ondernemers hebben weinig vertrouwen in hun boekhoudkennis en maken daarom de keuze om de boekhouding uit te besteden. Deze groep ondernemers zou (een deel van de) boekhouding zelf kunnen verzorgen als men iets meer bekend zou zijn met het boekhouden. De cursus boekhouden is er dan ook op gericht om deze groep te voorzien van de basiskennis die zij nodig hebben om bepaalde activiteiten te kunnen uitvoeren.

Ondernemers die zelf een deel van de boekhouding verzorgen zitten dichter op hun cijfers en hebben daardoor beter inzicht in hun financiën. Om alle ondernemers dit voordeel te geven is er een cursus boekhouden ontwikkeld die gratis aangeboden wordt aan alle ondernemers in Nederland.

Inhoud van de cursus

  • Basistheorie
  • Inrichten van de Boekhouding
  • Verkoopfactuur maken
  • Inkoopfactuur verwerken
  • Administratie bijhouden
  • BTW aangifte
  • Speciale boekingen

Stuur zelf je aangiftes naar de Belastingdienst!

Alle ondernemers worden door de Belastingdienst verplicht om een gedegen administratie te voeren. Als je als ondernemer netjes alle in- en verkoopfacturen verwerkt kun je aan het eind van iedere periode netjes de BTW aangifte doen.

In de cursus boekhouden leer je o.a. hoe de BTW administratie in elkaar zit en hoe je eenvoudig zelf je BTW aangifte kunt versturen. Maak je gebruik van een online boekhoudprogramma dan is de BTW aangifte vaak helemaal makkelijk. Tegenwoordig kun je deze namelijk vaak direct vanuit het programma sturen.

Meer informatie en aanmelden

Partners