Starten van een onderneming

Je denkt er over om een eigen bedrijf beginnen of als ZZP-er aan de slag te gaan, maar waar moet je allemaal rekening mee houden. De StartersCentra begeleiden starters met als doel om meer mensen een eigen onderneming te laten starten en deze onderneming tot een succes te maken.

Van plan tot uitvoering

Voordat je een onderneming gaat starten is het belangrijk om alle zaken goed op een rijtje te zetten. Wat voor een soort product of dienst ga je verkopen, wat is je verdienmodel (kosten en opbrengsten), wat is je doelgroep, hoe ga je die bereiken en hoe zorg je dat de administratie op orde is? Dit zijn enkele vragen waar je over na moet denken. Ons advies is om een ondernemingsplan op te stellen. Zo’n plan biedt je handvaten om gestructureerd te werk te gaan. Het voorkomt bovendien dat je belangrijke zaken vergeet. Met een ondernemingsplan worden jouw plannen duidelijk en kun je gerichte activiteiten uitzetten om jouw onderneming te realiseren.

Ondersteuning en advies

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Onderwerpen waar je misschien nog nooit wat mee te maken hebt gehad. De StartersCentra West-Brabant zijn er om jou daarbij te ondersteunen. Elke 2 maanden organiseren wij een introductiebijeenkomst over het starten van een onderneming. Naast dat je hier informatie krijgt, kun je ook jouw kennis en ervaringen delen met andere ondernemers. Afhankelijk van je vraag, bekijken we samen met jou wat je nodig hebt om je onderneming succesvol te laten worden. Vaak is het zinvol om een workshop te volgen op de gebieden waar je minder kennis of ervaring in hebt.

Gratis introductiebijeenkomst

Ben jij klaar voor het ondernemerschap? Graag maken we kennis met jou. Meld je aan voor de gratis introductiebijeenkomst 'Starten van een onderneming'. Kijk in de agenda voor de actuele data.

Introductie

Partners