Ben jij klaar voor de nieuwe privacywet? 17 april

Vanaf 25 mei treedt de nieuwe privacywetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Vanaf dat moment gelden in alle landen van de Europese Unie dezelfde privacyregels. Wat gaat de nieuwe wet ons brengen en wat betekent dit voor jouw onderneming? 

 

 

 

Wat betekent de wet AVG voor jouw onderneming?

Ben je ondernemer en verwerk je persoonsgegevens? Dan heb jij ook met deze wet te maken. Met verwerken wordt bedoeld: opslaan en gebruiken. Het gaat dan niet alleen om data van klanten maar ook om die van medewerkers, opdrachtgevers en partners. Nieuw is dat je voortaan actief moeten aantonen dat je je als ondernemer aan de nieuwe privacywet houdt. Simpel gezegd moet je als bedrijf zo min mogelijk data verwerken, en alleen bewaren wat ook echt noodzakelijk is. Verder ben je verplicht klanten te wijzen op hun recht op inzage van gegevens en de verwijdering daarvan.

Bereid je goed voor

Om goed voorbereid te zijn op de nieuwe privacywet nodigen we je uit deel te nemen aan deze workshop. Marjolein van Hulten van Haans Advocaten informeert je over de belangrijkste punten van de nieuwe wet en hoe je daar als ondernemer invulling aan kunt geven. Tijdens de workshop worden veel praktijkvoorbeelden aangehaald en kun je jouw vragen aan Marjolein voorleggen.

Praktijkervaring

Hanneke Joosen van Scandivik Buitenleven deelt haar praktische kennis over het toepassen van de wet AVG binnen haar bedrijf. Zij geeft praktische voorbeelden hoe je bijvoorbeeld om moet gaan met het verzamelen van gegevens, maar ook wat je op je website moet hebben staan of in je nieuwsbrief om gebruik te mogen maken van gegevens van klanten. Ook biedt zij een stappenplan aan wat je moet doen om aan de AVG te voldoen.

Datum en tijd

Dinsdag 17 april 2018
19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Locatie

Innovitapark
Oostelijke Havendijk 13
4704 AD Roosendaal

Programma

19.30 uur opening

  • inleiding wet AVG
  • Praktijkvoorbeelden
  • Tips en handvatten
  • Veel gestelde vragen

21.00 uur afsluiting en netwerkborrel

 

 

Partners